hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

„Bevezetés a helyreállító igazságszolgáltatás elméletébe és gyakorlatába” - Szakmai műhely a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a MEREPS Projekt keretein belül

2010. 10. 07.

 

2010. szeptember 27-én került sor a MEREPS Projekt keretein belül a balassagyarmati börtönben egy ötven szakember részére megtartott szakmai műhelyre. A rendezvény célja az érintettek felkészítésem tájékoztatása volt annak érdekében, hogy amikor elindul októbertől a MEREPS kísérleti (Magyarországon elsőként bevezetésre kerülő) börtönmediációs projektje, támogassák a programot és legyenek nyitottak a részvételre.

A szakmai műhelyt Dr. Budai István intézetparancsnok nyitotta meg, majd a résztvevők bemutatkozását követően a MEREPS Projektet és a hozzá kapcsolódó kutatásokat mutatta be Dr. Fellegi Borbála, Dr. Barabás Tünde valamint Dr. Windt Szandra (mindhárman a MEREPS Projektben részvevő szakemberek). Kisebb szünetet követően Dr. Fellegi Borbála tartott előadást a resztoratív szemléletről, és az alkalmazható módszerekről.
Délután a resztoratív igazságszolgáltatás gyakorlatával ismerkedtek a résztvevők. Levetítésre, majd megbeszélésre került az „Égő hidak” című film (Moderátor: Negrea Vidia, facilitátor, Közösségi Szolgáltatások Alapítványa), illetve egy volt fogvatartott számolt be szabadulása utáni tapasztalatairól, élményeiről.

A szakmai műhely több, mint 50 résztvevőjének összetétele változatos képet mutatott, így az esemény, az eredeti szándékoknak megfelelően valódi interdiszciplináris munkára adott lehetőséget.

A szakmai műhelymunka során mind a MEREPS Projekt, mind a börtön, illetve annak személyzete komoly támogatást és visszaigazolást kapott a végzett munka fontosságáról. Ezek a pozitív visszajelzések kulcsfontosságúak az egy éves kísérleti börtönmediációs program sikere érdekében.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.