hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

„Konfliktuskezelés a XXI. században” Nemzetközi konferencia Brnoban

2010. 10. 12.

 

Az ECI a GEMME-el közreműködésben az International Visegrad Fund támogatásával kétnapos (2010. Október 7-8.) nemzetközi konferenciát tartott a csehországi Brnoban a mediáció, feltételes szabadlábra helyezés, valamint konfliktuskezelés témájában.

A konferencia a második nemzetközi konferencia volt a „Mediáció – Egy út az igazság felé” konferenciasorozaton belül. A konferenciasorozat szervezői a Mediáció, Arbitráció és Kiegyezés Európai Intézete (ESI) valamint a Európai Bírók Csoportja a Mediációért Egyesület (GEMME).

A nagyjából 100 fős hallgatóság, és az előadók több országból érkeztek a konferenciára (Franciaország, Olaszország, Cseh Köztársaság, Szlovák Köztársaság, Portugália, Egyesült Királyság, valamint Magyarország). A konferencia egyetlen magyar résztvevője Dr. Fellegi Borbála, a Foresee Kutatócsoport ügyvezetője volt. A konferencia második napján megtartott előadása a magyarországi ügyészek és bírók mediációval kapcsolatos attitűdjeit vizsgáló kutatás eredményeiről szólt. Általánosságban elmondható, hogy a konferencia előadásai négy nagyobb téma mentén kerültek megtartása, ezek a témák az alábbiak voltak: „Mediáció polgári és kereskedelmi ügyekben”; „Mediáció határokon átívelő családi konfliktusok esetén”; „Mediáció az EU országaiban” valamint „Helyreállító Igazságszolgáltatás és Mediáció az EU-ban”. Mindkét napon szakmai műhelymunka töltötte ki a délután, és a mediáció, konfliktusrendezés jövőjéről szóló beszélgetéssel zárult a nap szakmai része.

A konferencián való részvétellel a Foresee Kutatócsoport elsődleges célja a regionális kapcsolatok erősítése volt a visegrádi országokkal, és nemzetközi együttműködések segítségével a hatékonyabb működés elősegítése, különös tekintettel a mediáció terjesztésére, valamint a településeken belüli – elsődlegesen etnikai jellegű - konfliktusok konstruktív kezelési módjainak közös kidolgozására, regionális szintű kezelésére.

Dr. Fellegi Borbála előadása innen letölthető.
Az első nap programja innen, a második nap programja innen letölthető.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.