hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Képzés a mediációról és a helyreállító igazságszolgáltatásról rendőrök számára

2008. 02. 11.

 

A Foresee Kutatócsoport két és fél napos képzést tartott a Bűnmegelőzési Akadémia szervezésében, a Partners Hungary Alapítvány, a Központi Igazságügyi Hivatal, a Fővárosi Igazságügyi Hivatal és Dr. Téglás Péter (Kiskunhalasi Városi Ügyészség) együttműködésével.

A résztvevő 23 nyomozó, bűnmegelőzési szakreferens, ifjúságvédelmi és áldozatvédelmi előadó megismerhette a mediáció elméleti és gyakorlati szempontjait, betekintést kaphattak a helyreállító igazságszolgáltatás szemléletének elterjedtségéről a társadalom különböző színterein. A hallgatók nem csak a büntetőügyi mediáció hazai alkalmazásáról és tapasztalatairól kaphattak átfogó képet, hiszen a tréningfoglalkozás keretén belül maguk is kipróbálhattak számos konfliktuskezelési technikát. A számos csoportfoglalkozás során megvitathatták egymással, hogy a rendőri munka során milyen segítséget jelenthet a mediáció, miként hasznosítható a gyakorlatban, valamint milyen további fejlesztések szükségesek a sikeres alkalmazás érdekében.

A képzésen összegyűlt lelkes, felkészült és "tenni akaró" szakemberek nem csak arra vállalkoztak, hogy megismerjék a mediáció eljárását és technikáját, de arra is, hogy szemléletükben és mindennapjaik során is megpróbálják alkalmazni a helyreállító igazságszolgáltatási megközelítés főbb üzeneteit.

Partnereink:

Bűnmegelőzési Akadémia

Fővárosi Igazságügyi Hivatal

Központi Igazságügyi Hivatal

Partners Hungary Alapítvány

Dr. Fellegi Borbála előadása innen letölthető.

A képzésről néhány fotó itt található.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.