hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Fellegi Borbála előadása a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium áldozatvédelmi konferenciáján

2011. 03. 29.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének támogatásával – 2011. március 23-24-én nemzetközi konferenciát szervezett Budapesten, amelynek célja a Bizottság munkájának segítése volt annak a készülő átfogó módosító csomagnak az előkészítésében, amelynek központi elemei a bűncselekmények és erőszak áldozatainak jogai, támogatása és védelme.

A konferencia célja az volt, hogy meghatározza az áldozatvédelem fő problémaköreit, majd összhangban a Stockholmi Programmal, megoldási javaslatokat vázoljon fel.

A Foresee Kutatócsoport ügyvezetője, Fellegi Borbála a konferencia második napján tartotta meg előadását “Breaking the cycle” – Projects towards restoration, responsibility-taking and reintegration in Hungary ( „Kitörni az ördögi körből” – Helyreállítást, felelősségvállalást és reintegrációt célzó projektek Magyarországon).

A konferencia után Magyarország elkészíti saját „útitervét” annak érdekében, hogy útmutatást és irányvonalat szabjon a Tanácsnak, valamint hozzájáruljon uniós szinten egy hatékony és magas színvonalú áldozatsegítő rendszer felállításához.

Fellegi Borbála angol nyelvű előadása letölthető innen.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.