hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Már három KLÍMA+ filmvetítés zajlott le a budapesti Kölcsey Gimnáziumban

2011. 05. 24.

 

A vetítőpáros tagjai: Zsuzsa és Dani

Legutóbb május 13-án az iskola dísztermében mutatták be a közösségi konfliktuskezelés eszközeiről szóló Klíma+ filmet.

A Kölcseyben épp e napon tartották a gimnázium 25 éves sporttagozatának emlékünnepélyét, de a vetítést így sem maradt el, a filmet a 9. osztályosok dolgozták fel aznapi drámaórájuk keretében. Erre a foglalkozásra a Foresee Kutatócsoport munkatársa, a foglalkozást facilitáló vetítőpáros Klíma+ programbeli mentora, Benedek Gabriella is meghívást kapott.

A vetítés után egy órás beszélgetés során elemezték a foglalkozást. A vetítőpáros pedagógus tagja szerint a filmben szereplő példamutató diákok tiszteletet érdemelnek azért, hogy kamerák előtt, nyíltan fel merték vállalni konfliktusaikat. Véleménye szerint a konfliktusok negligálása, létezésük tagadása gyakori formája azok szőnyeg alá söprésének.  A tanárnő kiemelte, hogy a Klíma+ programban megtartott felkészítő műhely mellett a  számukra átadott képzési segédlet is komoly segítséget nyújtott neki és vetítőpárjának a foglalkozásokra való felkészüléshez.
A legutóbb, június 13-án megtartott beszélgető-vetítő foglalkozást az ajánlott tematikát némileg módosítva tartották meg, több időt hagyva a részt vevő kilencedikesek számára arra, hogy a filmben látott konfliktushelyzeteket közösen elemezhessék. Az első vetítés tapasztalatai a KLÍMA+ BLOG-on olvashatók.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.