hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

MEREPS előadás a Resztoratív Igazságszolgáltatás Európai Fórumának éves közgyűlésén

2011. 07. 04.

 

Dr. Barabás Andrea és Dr. Windt Szandra képviselte a MEREPS projektet az éves közgyűlésen és konferencián, a projekt előrehaladását és a kísérleti börtönmediációs program eddigi eredményeit mutatva be a résztvevőknek.

A találkozó június 15-én, Brüsszelben zajlott. Az egynapos konferencián megtörtént az előző évi közgyűlés jegyzőkönyvének és a szervezet éves jelentéseinek elfogadása, elhangoztak a bizottságok beszámolói, szó esett a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolatokról és finanszírozási kérdésekről is.

Három program került részletes bemutatásra: a resztoratív eljárások áldozat szempontjából történő megközelítése és a helyreállító igazságszolgáltatás európai lehetőségeinek értékelése után nyílt alkalma Dr. Barabás Andreának és Dr. Windt Szandrának a börtönmediációs program kutatási eredményeinek és további lehetőségeinek ismertetésére. Előadásukban összehasonlították az ítélethozatal előtti és azt követő fázisban történő resztoratív eljárások eredményességét és az előbbit találták hatékonyabbnak. Beszéltek a helyreállító igazságszolgáltatás gyakorlati bevezetésének lehetőségeiről, ismertették a hazai jogi korlátokat, valamint részletesen bemutatták az idei év kvalitatív és kvantitatív vizsgálatait illetve azok eredményeit.

Az előadás anyaga letölthető innen.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.