hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Képzés mediátor hallgatók számára

2012. 03. 17.

 

A Pázmány Péter Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának poszt-graduális mediátor szakának hallgatói számára tartott képzésén, Fellegi Borbála tréning formájában mutatta be a resztoratív eljárások elméletét és gyakorlatát.

A képzés gyakorlati része számos resztoratív eljárást érintett, többek között a büntetőügyekben alkalmazható mediációt, a konferencia-módszert, a körmódszert, a közösségi mediáció módszertanát, valamint a családi döntéshozó csoport módszerét.

A tréning hangsúlyos részét képezte a helyreállító igazságszolgáltatáshoz kapcsolódó legfontosabb hazai és nemzetközi elméletek, kutatások, háttérismeretek bemutatása is pszichológiai, jogi és szociológiai megközelítésből.

A képzés során bemutatásra került négy oktatófilm, köztük a Foresee által készített iskolai és közösségi mediációs filmek is.

A hallgatók döntő többsége maximálisan elégedett volt a képzéssel. Kiemelték az elmélet és gyakorlat megfelelő arányát, a resztoratív szemlélet sokrétű bemutatását, a gyakorlatorientáltságot és a mindennapi életben is jól alkalmazható technikákat mint előnyöket.
 

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.