hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Útjára indult az „ALTERNATIVE” Projekt

2012. 04. 18.

 

A Foresee partnerként vesz részt a 2012. február elsejével elindult, belgiumi, szerb, osztrák, ír és magyar partnerek összefogásával megvalósuló, az Európai Unió Kutatási és Technológiafejlesztési Hetedik Keretprogramja (Seventh Framework Programme for Research and Technological Development), közismert nevén FP7 által finanszírozott, négy éves nemzetközi projektben.

A kutatás-fejlesztési projekt kísérletet tesz a biztonság és igazság(osság) új,  alternatív felfogásának kifejlesztésére. Négy akciókutatásra alapozott, azzal összeépült elméleti kutatómunka során megvizsgálásra kerül a helyreállító (resztoratív) szemléletű megközelítések alkalmazhatósága az európai demokratikus társadalmak jellegzetes interkulturális konfliktusaiban.

A projekt legfőbb törekvése az, hogy gyakorlati tapasztalatokon és elméleti kutatásokon alapuló, alternatív megközelítést alakítson ki arra a kérdésre, hogy miként kezelhetők a konfliktusok interkulturális környezetben úgy, hogy a közösségek és azok tagjainak biztonságérzete erősödjön, a közösségen belüli béke – lehetőség szerint – helyreálljon?

A projektről részletes ismertetőt a Foresee weboldal „Közösségi párbeszéd” menüjében találhatnak.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.