hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Három nemzetközi konferenciával valósul meg a Grundtvig projekt

2012. 04. 26.

 

2012. március 20-21-én Křtiny adott otthont a második GRUNDTVIG REDICT találkozónak, ahol a résztvevőkkel azzal a szakmai céllal találkoztunk, hogy megtervezzük, milyen módon járuljunk hozzá az alternatív vitarendezés lehetőségeinek terjesztéséhez a Grundtvig projekt keretében.

A főszervező és ezúttal vendéglátó csehországi Megbékélés, Mediáció és Arbitráció Európai Intézete közhasznú szervezetet (ESI) képviseletében Marie Boháčová, Lenka Pavlová,  Eva Vaňková és Michal Kyncl; az Eperjesi Egyetem görögkatolikus teológiai fakultásának mediációs tanszékéről (University of Presov) Slavka Karkosková, Emilia Halagová, Brigita Tivadarová, Gabriel Paľa, Renata Dolanská; az Olasz Kollaboratív Jogi Intézettől (Italian Institute of Collaborative Law) Marco Calabrese, Francesca Corradi, Cinzia Verucci és Luca E. Calabrese; Litvániából a Tinklas Alapítványi Egyesülettől (Association „Iniciatyvu tinklas”) Inga Ingeborga, a Vilniusi Krízisszállás Nőknek és Gyermekeknek (Vilnius shelter for women and children) képviseletében Ludvika Urbanaviciene; a Foresee nevében pedig Posch Eszter, Erdész Anita, Kepes-Végh Júlia és Kepes-Végh Ádám vettek részt a találkozón.

Nagy örömünkre most sem szorult háttérbe a projekt egyik fő célkitűzése, az ismerkedés egymás kulturális örökségével és szokásaival. Szállásunkról, a Křtiny kastélyból indulva napközben a Macocha cseppkőbarlangban kirándultunk, este Brünnben barangoltunk, székesegyházban gyönyörködtünk, magyar és morva borokat, hagyományos cseh ételeket kóstoltunk.

Egymás munkáját is volt alkalmunk jobban megismerni, módszereket, ötleteket és tapasztalatokat cseréltünk kötetlen beszélgetések során, valamint a találkozó második napjának délutáni ülésén, ahol szó esett az AVR marketing lehetőségeiről, a kollaboratív jog olaszországi törvényi szabályozásáról, valamint közösen megnéztük a Foresee WE also exist – Vagyunk MI is filmjét a közösségi vitarendezésről. A litván partnereknek köszönhetően már elérhető a projekt honlapja is.

A találkozó eredményes volt a tekintetben is, hogy a harmadik nap délelőttjének során a projekt partnereinek sikerült megegyezni: az alternatív vitarendezés lehetőségeinek terjesztéséhez a Grundtvig projekt keretében három, az alternatív vitarendezés más-más részterületére összpontosító nemzetközi konferencia rendezésével járulunk hozzá. Az első konferencia 2012. október 8-a és 10-e között lesz Rómában, témája a kollaboratív jog és a családi mediáció (family mediation). Ezután 2013 februárjában Presov, 2013 májusában pedig Budapest lesz a helyszín.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.