hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Előadás a BKF Mediátor Műhelyén

2012. 10. 31.

 

Dr. Fellegi Borbála a Budapesti Kommunikációs Főiskola Mediátor Műhelyén „A resztoratív (jóvátételi) szemléletű konfliktuskezelői módszerek alkalmazhatósága közösségi konfliktusok esetén - Tapasztalatok egy kistelepülésen végzett munka alapján „ címmel tartott kiscsoportos, interaktív, gyakorlattal kiegészített előadást 2012. október 25-én.

Az előadás 12 résztvevője közt többen a Vezetés és Szervezés Mesterszak neves oktatói voltak, továbbá a résztvevők között számos közgazdász és a mediáció iránt érdeklődő vezető beosztású szakember volt.

Az előadás bemutatta a resztoratív konfliktuskezelés elméletét, gyakorlatát, elveit, formáit, és társadalomban betöltött szerepét egyaránt. A Foresee ügyvezetője röviden ismertette az ALTERNATIVE projekt felépítését és célját is, melynek eredményeit  saját elmondásuk szerint a résztvevők nagy érdeklődéssel várják. Ezt követően került sor a nagybörzsönyi közösségi mediációs munka bemutatására, annak kihívásaival, lépéseivel konklúzióival együtt, majd a Vagyunk MI is film vetítésére.

Az előadást és a filmvetítést követően élénk beszélgetés alakult ki a települési mediáció, és általában a közösségeken belüli kommunikáció fontosságáról, valamint a hátrányos helyzetű csoportok iránti nyitottság és a társadalmi problémákra való közös megoldáskeresés szükségességéről. Külön említést érdemel a résztvevők elkötelezettsége, nyitottsága, és aktivitása a beszélgetés során.

A BKF műhelyének korábbi témáiról itt olvashat.
 

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.