hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

A MEREPS projekt eredményeinek bemutatása hallgatóknak

2012. 12. 11.

 

Fellegi Borbála beszélgetőpartnerként vett részt az ELTE kriminológiai tdk-jának börtön-mediáció témájában szervezett kerekasztal beszélgetésén, ahol kriminológus-jogász hallgatókkal beszélgetett a MEREPS projekt eredményeiről, és filmvetítésre is sor került.

A beszélgetés a 2006 óta kisebb jelentőségű büntetőügyekben alkalmazható mediációval kapcsolatban az alábbi kérdéseket járta körbe: Hogyan lehetne igénybe venni súlyosabb esetekben, a szabadságvesztés büntetés mellett? Enyhítheti-e mediáció a fogvatartottak és a bv. személyzet közötti ellentéteket, oldhatja-e a zárkakonfliktusokat? Létezhet-e egy alapjaiban resztoratív börtön?

A Foresee ügyvezetőjének beszélgetőpartnerei a kérdések megválaszolásában és a MEREPS projekt eredményeinek megvitatásában Istvánov Szilvia ( nevelő, a MEREPS programban képzett mediátor, Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete, Tököl) és Drienyovszki János ( mediátor, korábban a Pártfogó Felügyelői Szolgálat bűnügyi mediátora, ma börtönmediációs projektek résztvevője és tréner) voltak.

A beszélgetés végeztével vetítésre került a MEREPS projekt keretei között is továbbgondolható „Woolf within” film is.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.