hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Előadás a COREPOL Projekt konferenciáján

2013. 01. 17.

 

2013. január 9-én és 10-én került megrendezésre Bécsben a COREPOL Projekt (Conflict Resolution, Mediation and Restorative Justice and the Policing of Ethnic Minorities in Germany, Austria, and Hungary) konferenciája, melyen Fellegi Borbála előadóként vett részt.

A Foresee ügyvezetője előadásában beszélt a resztoratív módszerek közösségi konfliktusokban való alkalmazhatóságáról, bemutatta a Foresee nagybörzsönyi, valamint békítőkörökkel kapcsolatos projektjeit, megosztotta azok tapasztalatait, valamint szót ejtett az ALTERNATIVE projekt céljairól, felépítéséről is. Levetítésre került a Foresee „Vagyunk MI is” filmje.

Az előadás fókuszában az a dilemma állt, hogy miként értelmezhető a közösségi bevonás, és egy társadalomban, ahol a közösségi érintettség - fontossága ellenére - nehezen megfogható állampolgárok számára, hogyan lehet ennek ellenére bevonni őket konfliktusos ügyek megbeszélésébe, lezárásába.

A COREPOL rendezvényén 35 kutató és rendészeti vezető vett részt Ausztriából, Németországból, Magyarországról és Ausztráliából.
Az előadók között volt Prof. Dr. Steve James is a Melbourne-i Egyetemről, aki a resztoratív terület egyik kiemelt kutatója, munkájának egyik fókusza e módszer alkalmazhatósága az ausztrál őslakossággal kapcsolatos társadalmi nehézségek leküzdésében.

A konferencia angol nyelvű programja itt elérhető.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.