hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

„Mediátor praxis kialakítása” képzés a BKF-en

2013. 04. 10.

 

A 20 órás képzést Fellegi Borbála és Winkler-Virág András közösen tartotta a Budapesti Kommunikációs Főiskola 18 Vezetés és Szervezés szakos hallgatója számára.

A visszajelzések alapján a  Foresee ügyvezetője, valamint a PárBeszéd Műhely mediátora által tartott kurzuson résztvevők 98%-a maximálisan meg volt elégedve a trénerekkel és a kurzuson elsajátított ismeretekkel. Elmondásuk szerint a kurzust pozitív érzésekkel („hálásan”, „csak pozitívan”, „elégedetten”,  stb.) zárták.
 
A résztvevők szöveges válaszaikban többek között a képzés alábbi aspektusait jelölték meg pozitívumként: a gyakorlati példák, a nyitott körbeszélgetések, eszmecserék, az együtt végzett "munka" illetve a különböző módszerek megismerése, a minőségi színvonal, a személyes hangvétel, az interaktivitás, a kialakult légkör, valamint az oktatók felkészültsége, személyisége, odafigyelése, demokratikus és asszertív hozzáállásuk.

Elmondásuk szerint leginkább a konfliktusok során az empátiát, a párbeszéd fontosságát, a szemléletmódot, a helyzetfelismerésre és a különféle helyzetek kezelésére vonatkozó módszereket, a módszerek alkalmazhatóságát, az oktatók által nyújtott attitűdöt, valamint a kívülállóként történő konfliktuskezelést fogják tudni hasznosítani a kurzuson tanultak közül.

Leghasznosabb gyakorlatokként a következőket emelték ki: a szerepjátékok-szerű gyakorlatok, összefoglaló előadás az AVR-ről, a mediációs szituációk, a páros, csoportos gyakorlatok.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.