hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

A Grundtvig REDICT projekt záró konzorciumi találkozója

2013. 06. 03.

 

2013. május 13-15-én, a Foresee Kutatócsoport rendezte a REDICT (’Resolving Disputes in the 21th Century’) Grundtvig tanulási kapcsolat projekt utolsó találkozóját, Budapesten.

A beszámolót készítette: Posch Eszter és Salamon Kitti

A partnerek május 13-án egy dunai hajókirándulást követően az eddigre szokássá vált találkozó-nyitó vacsorával zárták a napot. Másnap az Országos Kriminológiai Intézet együttműködésével ’The Face behind The Hate’ címmel a Foresee Kutatócsoport interaktív workshopokkal tűzdelt konferenciát rendezett, amelyen a REDICT partnerek is aktívan részt vettek - színvonalas körülmények között eleget téve a projekt kiemelt céljának: az élethosszig tartó tanulásnak. A találkozó utolsó napján a konzorciumi partnerek átbeszélték a prioritást élvező feladatokat a REDICT projekt eredményes lezárásához, majd búcsúzóul közös vezetett sétát tettek a Budai Várnegyedben.

A REDICT projekt szakmai megbeszélésén részt vett: a cseh Megbékélés, Mediáció és Arbitráció Európai Intézet közhasznú szervezetétől (ESI) Lenka Pavlova, Marie Bohacova, Martina Cinkova és Robin Brzobohaty; a szlovákiai Eperjesi Egyetem (University of Presov) Görög-katolikus Teológiai Fakultásától Slavka Karkoskova, Emilia Halagova és Ronald Karkoska; a litván Tinklas Alapítványi Egyesülettől (Association „Iniciatyvu tinklas”) Danguole Boguseviciene és Inga Pošiūnaitė, az Olasz Kollaboratív Jogi Intézettől (Italian Institute of Collaborative Law) Marco Calabrese, Corinna Marzi, Maria Francesca Corradi, Maria Rita Consegnati, Paola Bucciarelli és Laura Nissolino; valamint a Foresee Kutatócsoporttól Fellegi Borbála, Posch Eszter és Salamon Kitti.

A találkozó célja az volt, hogy tisztázza a még függőben lévő feladatokat a projekt július 31-ei sikeres lezárásához: többek között a brosúra és a publikációk szerkesztését, kiadását, illetve ezen anyagok leadásának határidejét, a projekt honlapjának fejlesztését, valamint a videó –és képanyagok összegyűjtését. A partnerek tiszteletben tartják, hogy minden résztvevő a saját Nemzeti Irodájának elvárásait figyelembe véve alakítja a közös produktumok felhasználását. Ezt követően még arra is jutott idő, hogy a projekt Záró Beszámolójának főbb kérdéseit kiscsoportokban megbeszéljük, segítve egymást a megválaszolandó kérdések értelmezésében.

A találkozó kulturális programmal zárult: a projektpartnerek egy vezetett séta alkalmával megismerték Budapest Világörökségének egyik legszebb, legromantikusabb részét, a budai Várnegyedet. A közös séta a Bécsi kaputól indult, érintve a Kapisztrán teret, majd a Szentháromság-teret, útközben a Foresee vendégeiként a partnerek a Ruszwurm cukrászdában történelmi környezetben ízlelhették a magyar családi cukrászat büszkeségére alapot adó süteményeket. A „kitérő” után a Mátyás-templom, a Halászbástya, és a színvonalas folklór üzletek hangulata, egészen a Clark Ádám térig, páratlan élményt nyújtott a partnerek számára.

A szerdai találkozó minden szempontból hasznosnak mondható:a szakmai része eredményesen és ötletgazdagon zárult, a kirándulás közben pedig külföldi partnereink ízelítőt kaptak a magyar kultúrából és történelemből, miközben némi betekintést nyertek Budapest és az ország történetét meghatározó híres emberek életébe.

A találkozó fotói itt megtekinthetők.
A fotókat készítette: Kleineisel Marietta, Novák József és Salamon Kitti

 

 

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.