hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

A Foresee Kutatócsoport workshopot tartott a „Válaszutak az Interkulturális Oktatásban” c. nemzetközi konferencián

2016. 09. 25.

 

Fellegi Borbála és Z. Papp Zsuzsanna a Foresee Kutatócsoport képviseletében workshopot tartott a „Resztoratív módszerekről az oktatásban” címmel a Nemzetközi Egyesület az Interkulturális Oktatásért és az ELTE PPK Interkulturális Pedagógiai és Pszichológiai Központ közös szervezésében zajló konferenciáján Budapesten.

Az ötnapos rendezvényre a világ minden tájáról érkező gyakorló pedagógusok és kutató szakemberek osztották meg egymással eredményeiket, jó gyakorlataikat és kihívásaikat. A Foresee Kutatócsoport szept. 8-án délelőtt tartott interaktív workshopján német, szlovák, cseh és magyar résztvevők ismerkedtek meg a resztoratív megközelítés elméleti és gyakorlati alapjaival, majd egy iskolai esettanulmány közös feldolgozása után a resztoratív szemlélet iskolai alkalmazási lehetőségeit vitatták meg. A jó hangulatú és inspiráló workshopon a résztvevők megosztották egymással saját szakterületük jó gyakorlatait és dilemmáit egyaránt.

A konferencia honlapja itt elérhető.

A workshop összefoglalója:

Resztoratív módszerek az oktatásban

Fellegi Borbála, dr., Zsuzsanna Z. Papp

A helyreállító igazságszolgáltatás a konfliktusokat általános emberi kapcsolatoknak tekinti. Megközelítésmódja, elvei és technikái nem csak a sérelmek kezelését, de azok jövőbeni megelőzését is központi elemnek tekintik. Az interaktív workshop során a résztvevők megismerkednek ezekkel az elvekkel, és azok iskolai környezetben történő alkalmazhatóságát vizsgálják meg együtt. Resztoratív kérdések és párbeszédelemek, valamit konkrétabb eszközök, mint a helyreállító intervenció vagy a békítőkör egyaránt bemutatásra kerülnek.  Esettanulmányok, csoportos feladatok, párbeszédek egyaránt részét képezték a workshopnak.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.