hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Kutatás és hálózatépítés a „Civil Stratégiák a Magdolna Negyedben” c. projekt keretén belül

2009. 10. 12.

 

A Zöld Fiatalok Egyesület által vezetett „Civil Stratégiák a Magdolna Negyedben” c. projekt feladata a Magdolna-negyed Szociális Város-rehabilitációs Programjában részt vevő civil szervezetek tervezett tevékenységeinek stratégiai összehangolása, hogy különböző profillal, mégis közös célok érdekében hatékonyan működhessenek együtt hosszú távon.

A partnerség kialakításán túlmenően elsődleges cél, a hátrányos helyzetű Magdolna-negyed integrációja Budapest társadalmi és kulturális életébe; a helyi közösség megerősítése és tájékoztatása a civil szervezetek nyújtotta szolgáltatások terén, valamint a lakosság támogatása mindennapi életkörülményeinek megváltoztatásában, érdekeinek képviseletében a döntéshozók és a szélesebb nyilvánosság felé.

A Foresee Kutatócsoport feladata a társadalmi adottságok és igények téma-specifikus felmérése és elemzése – különös tekintettel a negyed jelenlegi civil szervezeti tevékenységére –, valamint a szervezet belső kapacitásának, lehetőségeinek és szükségleteinek felmérése. A program ezen szakaszában a szervezetek munkatársaival készített interjúk világíthatnak rá a civilek eddigiekben tapasztalt nehézségeire, az itt élők és dolgozók igényeire és szükségleteire, illetve az összehangolandó stratégiai célokra.

A ZöFi, valamint a partnerszervezetek képviselőinek részvételével kiértékeljük a kutatási eredményeket, és két fókuszcsoport keretén belül megvitatjuk azokat. Így lehetőség nyílik arra, hogy a stratégiai célokat az együttműködő civil szervezetek közösen építsék fel, és valósítsák meg. A program eredményei egyben előkészítésként is szolgálnak a Nap Klub Alapítvány által koordinált civil stratégia-fejlesztő projekthez.

Partnereink:

Kapocs Alapítvány,
Kesztyűgyár Közösségi Ház
Muro Phral Roma – Magyar Baráti Egyesület
Nap Klub Alapítvány
Négy Ház a Magdolna-negyedben Egyesület
Oltalom Alapítvány
RÉV8 - Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt.
Szigony Alapítvány

A projekt zárótanulmánya innen letölthető.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.