hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Nemzetközi mediációs tréning a Közép-Európai Egyetemen (CEU)

2010. 06. 18.

 

A mediáció alapelveit, módszereit, alkalmazási területeit bemutató elméleti előadások és gyakorlati foglalkozások beavatták a hallgatókat a konfliktuskezelés új lehetőségeibe, különös hangsúlyt fektetve a békéltető megközelítés helyzetére és eredményeire a közép-kelet-európai térségben.

A Közép-Európai Egyetem, a Hamline University Jogi Tanszéke és a Benjamin Cardozo Jogi Egyetem együttműködésében megvalósuló, kéthetes mediációs tréning június 7-18. között olyan neves szakembereket sorakoztatott fel, mint Lela Love, Joseph Stulberg, Bárd Petra, Christian Hartwig, Kollonay Csilla és Fellegi Borbála. A Foresee Kutatócsoport ügyvezetője egyik prezentációjában a mediáció igazságügyi adaptációjának magyarországi fejleményeit foglalta össze, míg a másikban a egy települési mediációs projekt példáján keresztül hatékony békéltető stratégiákról számolt be. Az előadáshoz kapcsolódó beszélgetés során a konfliktuskezelési módszerek analízisének és a szemben álló felek közti kommunikáció elősegítésének lehetőségeiről esett szó. 

Az áldozat és elkövető közti mediáció jogi fogadtatását tárgyaló előadás anyaga innen, a mediációs technikák gyakorlati bemutatásával foglalkozó prezentáció innen letölthető.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.