hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Emberi Jogi Fesztivál Budapesten

2010. 12. 11.

 

Az FSZH - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat együttműködésben a Budapesti Európai Ifjúsági Központtal és mintegy 30 civil szervezettel 2010. december 10-én Emberi Jogi Fesztivált rendezett a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Éve jegyében a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.

A rendezvényen sor került a szervezetek és projektjeik bemutatóira, voltak emberi jogokkal, a szegénységgel és társadalmi kirekesztéssel kapcsolatos játékok, szituációs gyakorlatok, Élő Könyvtár, filmvetítések közönségtalálkozóval, fair trade kávézó értelmi fogyatékos felszolgálókkal, zene, tánc, színház (a Független Színház Tollfosztás című darabja és Megálló Színház), Romani Design bemutató és mindenki elkészíthette saját kitűzőjét a rendezvény emblémájából.
Látható volt a 100 legszegényebb kiállítás, Menekültportrék, A Te is látod? fotópályázat alkotásai és A Fess egy ernyőt! akciójára készült alkotások. A résztvevők tájékozódhattak továbbá arról is, hogy a Fiatalok Lendületben Program pályázatai hogyan segíthetik elő az emberi jogok érvényesülését.
A rendezvényen, Dr. Balogh Eszter (Foresee-munkatárs) előadását követően látható volt a Foresee Kutatócsoport nagybörzsönyi projektje során készült film is.

A részletes program és a szervezetek bemutatkozói az alábbi honlapon olvashatóak.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.