hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Elindult a Foresee új projektje „KLÍMA+: Közösségi konfliktuskezelés az iskolában” címmel

2011. 03. 29.

 

A Belügyminisztérium és az Országos Bűnmegelőzési Bizottság támogatásával a Foresee Kutatócsoport ismét készít egy filmet, mely az iskola erőszak csökkentése érdekében bizonyos alternatív vitarendezési módszereket mutat be és igyekszik kedvet csinálni azok alkalmazásához.

KLIMA+ (azaz Klíma pozitív) ez a projektünk neve, mellyel  - többek közt - egy olyan magyar kutatásra utalunk, amely szerint az iskolai és az osztálytermi klíma egyes összetevői szorosan összefüggenek az ott tapasztalható erőszakos megnyilvánulásokkal, a gyerekek között előforduló zaklatás mértékével. Ez összecseng a Foresee Kutatócsoport  egyik alapelvével, hogy a konfliktuskezelés és a közösségépítés kéz a kézben kell járjanak a fenntartható eredmények eléréséhez a bűnmegelőzés területén is.

EGY ÚJABB FILM - MI A TÉMA?
A Belügyminisztérium és az Országos Bűnmegelőzési Bizottság támogatásával a Foresee Kutatócsoport ismét készít egy filmet, mely az iskola erőszak csökkentése érdekében bizonyos alternatív vitarendezési módszereket mutat be és igyekszik kedvet csinálni azok alkalmazásához.
A film a középiskolás korosztályt célozza meg, középiskolás korú gyerekek iskolai konfliktusait mutatja be, s többféle kezelési-megoldási utat, lehetőséget is felvillant.
(A Foresee korábbi filmje, a települési konfliktusok kezeléséről, innen tölthető le: vagyunkmiis.foresee.hu)
 
HOGYAN DOLGOZUNK A FILMMEL?
A készülő 25 perces filmet  középiskolákban tervezzük vetíteni, egy másfél órás, beszélgetős foglakozás keretében. E foglalkozásokat mindig helyi vetítőpárok vezetik, akik előzetesen felkészülnek a feladatra, és ha szükséges, munkájukhoz mentori segítséget is kapnak.

KIK ALKOTJÁK A VETÍTŐPÁROKAT?
A pár felnőtt tagja egy, az adott  iskolában dolgozó segítő szakember (iskolai szociális munkás, gyerekvédelmi felelős, pszichológus, szabadidőszervező) , párja pedig mindig az adott iskola egyik tanulója.

KIKET KERESÜNK?
Olyan  vetítőpárok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az iskolai erőszak kezelésének témája iránt, s hisznek abban, hogy a majdani filmvetítés segítségével érzékenyíteni tudják a tanulókat és az intézmények dolgozóit a konstruktív problémamegoldásra, kedvet tudnak csinálni az iskolai vitarendezés erőszakmentes, klíma-javító módszereinek mélyebb megismeréséhez, majd következő lépésként azok  gyakorlati alkalmazásához.

MIRE SZÓL A FELKÉRÉS?
Szeretnénk, hogy vetítőpárok (az őket delegáló iskolák vagy szervezetek támogatásával)
vállalják a következő két dolgot:
-- részt vesznek  egy egynapos felkészülő műhelymunkán
-- megszerveznek legalább egy filmvetítést az iskolában, ahol kipróbálják a filmet és az ajánlott tematikát, és a tapasztalataikat megosztják velünk a filmhez kapcsolódó blogon.

HOL LEHET JELENTKEZNI?
Kapcsolat:
Benedek Gabriella
Foresee Kutatócsoport
[email protected]
Tel.: 06 70 6131 965

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.