hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Képzés az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán

2012. 03. 17.

 

Fellegi Borbála a resztoratív eljárások elméletéről és gyakorlatáról tartott képzést az ELTE PPK mester szakos tanárhallgatóinak.

A képzés gyakorlati része érintette a büntetőügyekben alkalmazható mediációt, a konferencia-módszert, a körmódszert, a közösségi mediáció módszertanát, valamint a családi döntéshozó csoport módszerét.

Az egyes technikák gyakorlati megközelítése mellett a képzés során áttekintésre kerültek a helyreállító igazságszolgáltatáshoz kapcsolódó legfontosabb elméletek, háttérismeretek is pszichológiai, jogi és szociológiai megközelítésből érintve mind a hazai, mind a nemzetközi irodalmat és kutatásokat.

A képzés során bemutatásra került négy oktatófilm, köztük a Foresee által készített iskolai és közösségi mediációs filmek is.

A hallgatók által kitöltött értékelő lapok alapján a képzéssel a hallgatók 95 %-a maximálisan elégedett volt, elsődlegesen pedig az elmélet és gyakorlat megfelelő arányát, a resztoratív szemlélet sokrétű bemutatását, a gyakorlatorientáltságot és a mindennapi életben is jól alkalmazható technikákat emelték ki.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.