hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Képzés bíróknak az Igazságügyi Akadémián

2012. 10. 24.

 

Az ország valamennyi megyéjéből 23 büntetés-végrehajtásban eljáró bíró számára rendezett képzésen tartott előadást az Igazságügyi Akadémián a resztoratív konfliktuskezelő eszközök börtönbeli alkalmazhatóságáról Dr. Fellegi Borbála, Dr. Barabás Tünde (OKRI) valamint Dr. Fekete Zsolt (Balassagyarmati Törvényszék). A képzésen hangsúlyos említést kaptak a MEREPS program eredményei.

A MEREPS projekt szakemberei a kétnapos képzés első szekcióját tartották meg. A Dr. Fellegi Borbála moderálásával lezajlott bevezetés során sor került annak felmérésére, hogy a résztvevők mennyit tudnak a resztoratív eljárások gyakorlatáról. Ezt követően Dr. Fekete Zsolt (bíró, Balassagyarmati Törvényszék) előadására került sor, amely egy bv-bíró szempontjából mutatta be az alternatív konfliktuskezelési módszerek alkalmazhatóságát a büntetés-végrehajtásban.
Az előadás után filmvetítés, valamint a resztoratív konfliktusrendezés bevezetésének csoportos tárgyalása következett Dr. Fellegi Borbála moderálásával.

Egy rövid szünetet követően Dr. Barabás Tünde (OKRI) tartott előadást a résztvevőknek „A MEREPS projekt keretei, empirikus eredményei és jogi ajánlásai” címmel, majd Dr. Fellegi Borbála előadása következett, melyben a MEREPS projekt pilot eredményei és módszertani ajánlásai kerültek bemutatásra.

A résztvevők között széleskörű egyetértés mutatkozott az resztoratív konfliktuskezelő módszerek büntetés-végrehajtásban történő alkalmazásának hasznosságával és fontosságával kapcsolatban.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.