hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Perbeszéd helyett párbeszéd

2012. 11. 18.

 

Dr. Fellegi Borbála is részt vett a 2012. november 12-én a bírósági mediációról tartott konferencia kerekasztal-beszélgetésén a Foresee Kutatócsoport képviseletében.

A konferencián köszöntőt mondott Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, valamint Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Köszöntőjében a miniszter úr sikerágazatként utalt a mediációra, olyan területként, ahol az állam nem mint hatóság, hanem mint támogató, ösztönző partner lép be a folyamatokba.

Az OBH által szervezett rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy a bírósági mediáció tervezett működése láthatóvá váljon, és az azon kívüli területeken megvalósuló mediációban (családügyi, büntetőügyi, oktatásügyi, munkaügyi stb) szerepet vállaló szervezetek bemutathassák tevékenységüket.

A Foresee szempontjából a konferencia egyik legnagyobb eredménye abban rejlett, hogy bemutatásra kerülhetett a mediáción kívüli egyéb resztoratív módszerek (békítőkörök, konferencia-modell stb.) alkalmazhatósága a különböző társadalmi színtereken (közösség, büntetőeljárás, büntetésvégrehajtás stb).

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.