hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Képzés a miskolci Esélyek Házában

2013. 03. 10.

 

Dr. Fellegi Borbála Winkler-Virág Andrással közreműködve tartott egy kétnapos képzést február 28-án és március 1-én " Bevezetés az alternatív vitarendezés és a mediáció gyakorlatába" címmel.

A Foresee ügyvezetője, valamint a PárBeszéd Műhely mediátora által közösen, a miskolci Esélyek Házában megtartott képzésen önkormányzati és gyermekvédelmi szakemberek vettek részt.

A tréning célja az volt, hogy a résztvevők
- képessé váljanak konfliktusok beazonosítására, szereplőinek feltérképezésére, szükségleteik, érzelmeik, félelmeik, kompetenciáik, erőforrásaik s célktűzéseik azonosítására.

- megismerjék a szereplők részvételével történő konfliktuskezelő megbeszélések lehetséges modelljeit; az ülés/megbeszélés előkészítését, vezetésének menetét és eszközeit.
- tisztábban lássák a “harmadik fél” folyamatban betölthető különféle szereplehetőségeit, és megértik a választást segítő érvrendszer logikáját.
- tudatosítsák saját erősségeiket és határaikat is.
- számba vegyék a tanultak implementációs lehetőségeit a saját gyakorlatukban.

A résztvevők nagyon pozitív visszajelzéseket adtak a képzésről, főként a gyakorlatokat, a mediációs módszertani ismereteket és a hétköznapi életben alkalmazható technikák fontosságát emelték ki írásbeli és szóbeli visszajelzéseikben.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.