hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Foresee előadások az Európai Kriminológiai Társaság konferenciáján

2013. 09. 18.

 

Az Európai Kriminológiai Társaság „Büntetésen túl: Bűnözés és bűnözéskontroll Európában összehasonlító nézőpontból.” címmel Budapesten tartotta meg éves konferenciáját 2013. szeptember 4. és 7. között. A konferencia fő kérdése idén az volt, hogy milyen faktorok befolyásolják a bűnözéskontroll trendjeit, valamint az aktuális kriminálpolitikai mechanizmusokat az egyes országokban.

A konferencián, amely az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán került megrendezésre Prof. Lévay Miklós és Prof. Gönczöl Katalin vezetésével, a Foresee munkatársai három előadással vettek részt.

Fellegi Borbála és Szegő Dóra közösen tartottak előadást a Békítőkörökről. Előadásukban bemutatták a Magyarországon EU projekt keretén belül bevezetett, békítőkörökkel kapcsolatos akciókutatás eredményeit különös tekintettel arra, miként lennének bevonhatóak bírók, ügyészek, rendőrök valamint pártfogók ezekbe a folyamatokba. A projekt célja az európai jogi és kulturális környezetnek megfelelő Békítőkör-modell kifejlesztése volt.

Az ALTERNATIVE projektet Benedek Gabriella és Fellegi Borbála együtt mutatták be a résztvevőknek. Ebben az előadásban a jelenleg is folyamatban lévő projekt magyarországi részének eddigi eredményeit és alkalmazott valamint alkalmazni tervezett eljárásait ismertették az előadók.

A már lezárult MEREPS projektről, annak eredményeiről, kihívásairól és a munkát elősegítő tényezőkről fellegi Borbála tartott előadást. A Foresee által vezetett konzorcium célja az egy éves, börtönkörnyezetben végzett kutatás során annak felderítése volt, hogy a resztoratív megközelítés képes-e segíteni az áldozatokon, növelni az elkövetők felelősségérzetét, hozzájárulni ahhoz, hogy a börtön személyzete és az elítéltek békésebben oldják meg konfliktusaikat, előremozdíthatja-e a családi kapcsolatok helyreállítását, s végül az elkövetők reintegrációját a társadalomba.

A konferencia plenáris ülésének programja itt tekinthető meg angolul.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.