hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Előadás az „Egy jó szó Zuglóban” szakmai workshopon

2013. 12. 08.

 

Dr. Fellegi Borbála "Meglátni az embert" - A békés konfliktuskezelő módszerek (mediáció és resztoratív gyakorlatok alkalmazhatósága az áldozatsegítésben címmel tartott előadást a Zugló Önkormányzata és a Zuglói Polgárőrség Áldozatvédelmi Programja részeként szervezett workshopon.

A Foresee ügyvezetője előadásában bemutatta a resztoratív szemléletet, a főbb resztoratív modelleket, majd a resztoratív igazságszolgáltatás gyakorlatáról beszélve szó esett annak ideális helyéről és idejéről, valamint a főbb közös elemekről, sztenderdekről egyaránt. A módszer hatékonyságát kutatási adatokkal alátámasztva a bevonódás elősegítéséről, az egyes érintett felekben megfogalmazódó kérdésekről, a resztoratív szemlélet helyéről az igazságügyi rendszerben egyaránt szó esett az előadásban.

Az előadás során levetítésre került a Vagyunk MI is c. Foresee-film is, azzal a céllal, hogy e projekten keresztül a közönség megismerje, hogy a gyakorlatban hogyan lehet a békés konfliktuskezelő módszereket alkalmazni közösségi konfliktus esetében.

A visszajelzések alapján az előadás pozitív visszhangot keltett a résztvevőkben.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.