hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

„Békítőkörök facilitációja”

2014. 03. 19.

 

A fenti címmel tartott előadást 2014. március 7-én Fellegi Borbála, a Foresee kutatócsapat alapítója, a European Network of Trainers for Nonviolence and Resilience of Young people (E.N.T.R.Y.) tudományos közösség 4 napos budapesti találkozóján.

Az E.N.T.R.Y. projekt a Grundtvig program támogatásával jött létre azzal a céllal, hogy olyan nemzetközi szakértői hálózatok kialakulását ösztönözze, amelyek tevékenységeik által felhívják a figyelmet az erőszak és az elnyomás problémájára. Az E.N.T.R.Y. szakértői csapatát többek között kutatók, szakértő cégek, oktatási intézmények, kisebbségi és nőjogi aktivisták alkotják.

A közösség magyarországi találkozójának második napján a partnerek módszertani előadásokat és esettanulmányokat mutattak be egymásnak. Fellegi Borbála meghívott külsős szakértőként a békítőkör mint konfliktuskezelési módszer elméleti és gyakorlati lehetőségeit ismertette.

A délután folyamán 2 párhuzamos worksopon „Dance – reducing stress” címmel Argyris Argyrou vezetésével a tánc feszültség-levezető hatását tapasztalhatták meg a jelenlévők, „Facilitating Peace-making Circles” címmel pedig Borbála nyújtott betekintést a békítőkörök folyamatába. Ez utóbbi során a résztvevők a rövid elméleti bevezetőt követően egy szerepjátékban vettek részt, ahol egy iskolai közösségben zajló konfliktust kellett átélniük. A másfél órás workshop alatt a szereplők megtapasztalták a békítőkörök gyakorlati működését, lehetőségeit és hatékonyságát.

További információ az E.N.T.R.Y. projektről megtalálható a közösség Facebook oldalánhttp://entryproject.wordpress.com/, itt pedig fellelhető a békítőkörök leírása.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.