hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Mitől konstruktív vagy destruktív egy párbeszéd? - Cikkünk jelent meg a sértettek és elkövetők közötti párbeszédek folyamatáról

2017. 02. 04.

 

Z. Papp Zsuzsanna pszichológus, Szegő Dóra szociológus és Fellegi Borbála kriminológus közös munkájaként megjelent a sértettek és elkövetők között lefolytatott párbeszédfolyamatok elelmzése a Foresee Békítőkör projektjének esetei alapján.

A Foresee Békítőkör projektje során megfigyelt eseteink alapján cikkünk nemcsak áldozati és elkövetői szükségletekről és azok lehetséges feloldásáról beszél, hanem konklúziókat fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy milyen szükségletek, modellek segítik konfliktusban állók közeledését, és melyek növelik tovább a felek közötti távolságot. A cikk angol nyelven itt olvasható az Alkalmazott Pszichológia 16(4)-es számában.

Hivatkozás a cikkre:

Z. Papp Zs., Fellegi B., Szegő D. (2016), Constructive and destructive dialogues between victims and offenders: Testing the Needs-Based Model of Reconciliation in a restorative justice setting. Alkalmazott Pszichológia (Applied Psychology), 16(4):93–112.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.