hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

A büntetőeljárási jogok erősítése a Helsinki Bizottsággal együttműködve

2017. 06. 01.

 

Szegő Dóra kutatónk és a Foresee Kutatócsoport is részt vett a Helsinki Bizottság kutatásában, amely a büntetőeljárás szereplői közötti párbeszéd előmozdítását célozta meg.

A Magyar Helsinki Bizottság partnerként vesz részt a 2016 júniusában elindult, „A büntetőeljárási jogok erősítése: az ügyvédhez és a költségmentességhez való jog hatékony implementációja a Stockholmi Program szerint” című, a Bolgár Helsinki Bizottság által koordinált projektben, amely az Európai Unió támogatásával valósul meg.

A projekt célja az ügyvédi segítség igénybevételéhez való joggal kapcsolatos 2013/48/EU irányelv és az Európai Bizottság a büntetőeljárások terheltjeinek költségmentességével kapcsolatos ajánlása érvényesülésének vizsgálata öt európai uniós tagállamban, illetve az e jogokkal kapcsolatos jó gyakorlatok meghatározása. Emellett a projekt célja a büntetőeljárás szereplői közötti párbeszéd előmozdítása, valamint annak elősegítése, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek az ügyvéd igénybevételéhez és a költségmentességhez való joggal kapcsolatos nemzetközi és európai uniós standardokról.

A projekt részét képezi országonként 150 lezárt büntetőügy iratainak elemzése, illetve interjúk készítése a projekt témájában érintett szakemberekkel, jogalkalmazókkal, valamint workshopok tartása az érintett szakemberek számára.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.