hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Szakmai beszámoló a Büntetőjogi Mediációs Törvényről

2008. 01. 19.

 

Az Országos Mediációs Egyesület dr. Fellegi Borbálát, a Foresee Kutatócsoport ügyvezetőjét kérte fel a büntetőügyekben alkalmazható közvetítői tevékenységről szóló törvénytervezet, valamint a hozzá kapcsolódó előterjesztés szakmai értékelésére.

Az Igazságügyi Minisztérium tervezetének célja a mediáció elérhetővé tétele a büntető eljárásokban is. Az újszerű megközelítés hazai bevezetése során az ezzel kapcsolatban felmerülő feladatokat ellátó Igazságügyi Hivatal nemzetközi és hazai gyakorlattal rendelkező szervezetek tapasztalataira támaszkodva nagy figyelmet fordított többek között a pártfogó felügyelői képzés, a civil szervezetekkel való együttműködés, illetve a jogalkotók érdekeltté tételének előkészítésére. A szakmai értékelő ezen tapasztalatok alapján olyan részletekre hívta fel a figyelmet, amelyek lehetővé tették a módszer minél hatékonyabb alkalmazását a kezdetektől fogva.  

A 2006. évi CXXIII., büntetőügyekben alkalmazható közvetítői tevékenységről szóló törvény innen, a Büntető Törvénykönyvről szóló, 1978. évi VI. törvény innen, a büntetőeljárásról szóló, 1998. évi XIX. törvény innen tölthető le.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.