hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Helyreállító igazságszolgáltatás és Mediáció büntetőügyekben Európában

2013. 05. 20.

 

A 2013 május 9. és 12 között, Gdanksban megrendezésre került konferencián Dr. Fellegi Borbála is részt vett, mint meghívott előadó.

A négynapos konferencia a greifswaldi egyetem kriminológia tanszéke és a gdanski egyetem jogi kara közreműködésében jött létre, az Európai Unió Bizottságának támogatásával. Az előadások témái széles spektrumon mozogtak a helyreállító igazságszolgáltatás társadalmi támogatottságának növelésétől az európai büntetőpolitikán át gyakorlati beszámolókig. A konferencia a helyreállító igazságszolgáltatással kapcsolatos büntetőpolitikai trendekről és perspektívákról szóló kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

A Foresee ügyvezetője a konferencia második napján tartotta előadását „A helyreállító igazságszolgáltatás valódi alkalmazhatóságának lehetőségei és korlátai börtönkörnyezetben egy közép-kelet-európai országban” címmel. Az előadásban főként a MEREPS projekt és annak eredményei kerültek bemutatásra, de szó volt a Foresee ALTERNATIVE és "Békítőkörök Európában" projektjéről is.

A konferencia angol nyelvű programja itt letölthető.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.