hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

Foresee képzés az "European Roma Rights Centre" munkatársainak

2014. 08. 10.

 

Dr. Fellegi Borbála és Benedek Gabriella egynapos, interaktív, angol nyelvű tréninget tartottak 2014. augusztus 4-én a "European Roma Rights Centre" számos országot képviselő jogászai számára.

A képzés célja a helyreállító igazságszolgáltatás és alternatív vitarendezés bemutatásán túl egy olyan interaktív folyamat létrehozása volt, melyben a résztvevők személyes élményeken keresztül ismerkednek meg a békés konfliktuskezelés folyamataival és lehetséges alkalmazásával az ERCC küldetésének teljesítése során.

A jogász-csoport a Foresee trénereivel közösen komplex módon tekintette át a helyreállító igazságszolgáltatás és mediáció alkalmazhatóságát a romák elleni jogsértések, konfliktusok eseteiben Kelet- és Nyugat-Európában egyaránt.

A visszajelzések alapján a képzés nagyon sikeres volt, és rávilágított arra, hogy bár elsőre egymást kizáró folyamatoknak, tűnhetnek, valójában a jogérvényesítés, jogtudat-erősítés számos ponton tud kapcsolódni a békés konfliktuskezeléshez és béketeremtő folyamatokhoz és viszont, tehát ezek nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő folyamatok is lehetnek.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.