hu
Helyreállító igazságszolgáltatás

Facebook
Könyvajánló
Partnerek és támogatók

Regisztrálna?

„A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és intenzív utógondozási modellje”

2015. 07. 04.

 

Fókuszcsoportos, interjús és kérdőíves vizsgálat ot végzett a Foresee Kutatócsoport a Focus és Inhall Studióval együtt fogvatartottak reintegrációjáról a Belügyminisztérium felkérésére.

A projekt során 45 fogvatartottal és 35 büntetés-végrehajtási dolgozóval készült fejenként nagyjából 2 órás interjú, és mintegy 500 fogvatartottat kérdőíves úton kérdeztek meg a szakemberek.

A fókuszcsoportos vizsgálat három szakaszban valósult meg.

Az első szakaszban a szakmai megvalósítói körben programvezetőkkel, büntetés-végrehajtási dolgozókkal, területi koordinátorokkal, változó létszámban. Ezen felül két, a családi kapcsolatok fenntartásával foglalkozó tematikus fókuszcsoport is létrejött.

A második szakaszra a  büntetés-végrehajtási intézetek speciális csoportjaiban és az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetben került sor. Három csoport a gyógyító-nevelő csoportok tagjai, pszichoszociális, valamint drogprevenciós körleteken elhelyezettekkel foglalkozó szakemberek köréből került ki, míg egy nagyobb, 10 fős csoport az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozó szakemberek köréből.

A harmadik fókuszcsoportos vizsgálat a projektben nem résztvevő, de a reintegrációs „szakterülethez” kötődő szakemberek, munkáltatók körében valósult meg.

Az eredményeket tartalmazó publikációk hamarosan az interneten is elérhetők lesznek, erről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Nincsenek üzenetek

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezzen be.